taggenbrock interim & consultancy

Uit liefde voor het vak en het avontuur

Taggenbrock Interim en Consultancy is opgericht als vennootschap tussen Rachel en Joost Taggenbrock. Begin 2019 is Rachel met succes begonnen als eigen ondernemer. In 2020 zijn we  samen deze nieuwe uitdaging aangegaan, vanuit een sterke liefde voor het vak, een hang naar avontuur en een rotsvast vertrouwen in de toekomst.

Nu is 2020 ook het jaar waarin door de Covid19 pandemie de hele wereld merkte dat niets meer vanzelfsprekend en zeker is. Het jaar waarin het nemen van eigen verantwoordelijkheid en anderen daarin vertrouwen maar ook op aanspreken hard nodig was en nog steeds is om de negatieve impact van het virus te keren.  Het jaar waarin het persoonlijk contact niet alleen gemist wordt, maar waarin iedereen sterk ervaart dat we elkaar hard nodig hebben om de uitdagingen waarvoor we staan te overwinnen. 


Een zware en voor velen onzekere tijd, maar ook het jaar waarin onverwachte talenten naar boven komen en waarin kijken naar wat er wel mogelijk is tot verassende nieuwe en creatieve initiatieven leidt. 

RACHEL & JOOST TAGGENBROCK​

"Kijken naar wat er wel mogelijk is maakt mensen sterker"

Vooral deze mindset sluit goed aan bij hoe wij in het leven staan. Het heeft ons ook geholpen om de nodige uitdagingen te overwinnen.  Hierdoor hebben we niet alleen een rotsvast vertrouwen in de toekomst, we zoeken nieuwe uitdagingen ook graag op en bieden anderen uitdagende en (onder)steunende perspectieven. We werken daarbij vanuit de waarden die zo essentieel zijn om met zijn allen goed en misschien zelfs beter uit moeilijke tijden te komen: vertrouwen, verbinden en verbeteren.

Rachel Taggenbrock

Al meer dan 30 jaar werk ik in het primair onderwijs. Als kind zat ik zowel op een Montessori- als een Jenaplanschool. Toen al leidde ik volwassenen uit het hele land daar rond en vertelde ik over projectmatig werken en niveauverschillen, terwijl dit nog nauwelijks gemeengoed was. De liefde voor (vernieuwend) onderwijs zit er dan ook al van jongs af aan in.

Als leerkracht heb ik 19 jaar lang het leren van kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen begeleiden. Vervolgens ontdekte ik dat ik het laten groeien en ontwikkelen van teams en scholen als geheel minstens net zo uitdagend vond, misschien zelfs wel meer. Sinds 2008 geef ik dan ook met veel plezier leiding aan basisscholen en begeleid adjunct-directeuren, locatiedirecteuren en aankomend directeuren bij hun ontwikkeling.
Link met mij

Joost Taggenbrock

Mensen en organisaties helpen om hun talenten verder te ontwikkelen geeft mij al mijn hele leven veel energie en voldoening. Dit uit zich in een sterke betrokkenheid bij de uitdagingen waar klanten voor staan en een grote drive om hun verwachtingen te overtreffen. Gedurende meer dan 30 jaar heb ik in het HR-vakgebied een ruime ervaring en expertise opgebouwd.  Vanuit mijn wortels in de wetenschap heb ik me in de praktijk ontwikkeld tot een constructief kritische en onafhankelijke professional. In de 7 jaar dat ik leiding heb gegeven aan een team van professionals, heb ik geleerd dat ik mensen vooral inspireer door dicht bij mezelf te blijven, mijn ideeën en visie te delen en anderen te waarderen voor hun inzet en inbreng. Ik daag mensen graag uit maar geef ze vervolgens het vertrouwen om het waar te maken. Mijn focus is altijd gericht op het versterken van ieders kwaliteiten.
Link met mij